0 προϊον(τα)
0,00€
ΣΩΜΑ


10 συμβουλές για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο

1. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά, ακόμα και όταν έχει συννεφιά.

2. Εφαρμόστε το αντηλιακό τουλάχιστον 15 με 30 λεπτά πριν βγείτε έξω. Χρησιμοποιήστε επίσης ένα βάλσαμο για τα χείλη ή ένα κραγιόν που περιέχει αντηλιακό με συντελεστή προστασίας από τον ήλιο (SPF) 30.

3. Επιλέξτε ένα αντιηλιακό που προστατεύει τόσο από την UVA όσο και την UVB ακτινοβολία. Βεβαιωθείτε ότι είναι ανθεκτικό στο νερό και έχει SPF 30 ή μεγαλύτερο.

4. Ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες. Ανανεώνετε κάθε ώρα εάν κολυμπάτε ή κάνετε θαλάσσια σπορ.

5. Προσέξτε ιδιαίτερα γύρω από το νερό και την άμμο. Αυτές οι επιφάνειες αντικατοπτρίζουν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, οι οποίες μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα ηλιακού εγκαύματος.

6. Κρατήστε τα μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών πλήρως καλυμμένα και στη σκιά.

7. Περιορίστε το χρόνο που βρίσκεστε στον ήλιο μεταξύ 10:00 π.μ. και 4:00 μ.μ.

8. Εάν είναι δυνατόν, φορέστε ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια και μακρύ παντελόνι. Τα σκοτεινά ρούχα με σφιχτά υφάσματα αποκλείουν περισσότερο ήλιο από τα λευκά ή χαλαρά υφασμένα υφάσματα. Για πρόσθετη προστασία, αναζητήστε ρούχα κατασκευασμένα με ειδικά υλικά προστασίας από τον ήλιο.

9. Τα απαραίτητα αξεσουάρ είναι το καπέλο και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου με φακούς που έχουν 99% έως 100% απορρόφηση από την υπεριώδη ακτινοβολία παρέχουν βέλτιστη προστασία για τα μάτια.

10. Να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στον ήλιο. Αυτά περιλαμβάνουν ειδικούς τύπους αντιβιοτικών, αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητιασικά, φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και χημειοθεραπείες.

Προσθήκη Σχολίου